Programska knjižnica HID SDK za generator enkratnih gesel

HID Soft Token man holding mobile phone 1923-39367Družba HID zagotavlja programski generator enkratnih gesel tudi v obliki programske knjižnice (SDK) za vgradnjo v namensko mobilno aplikacijo za pametni telefon ali tablico – npr. v aplikacijo za mobilno bančništvo, kjer generator »skrit v ozadju« zagotavlja varno avtentikacijo z enkratnim geslom OTP.

Generatorji enkratnih gesel predstavljajo v povezavi z ustreznim avtentikacijskim strežnikom, npr. HID ActivID (prej ActivIdentity 4TRESS), izjemno zmogljivo rešitev za avtentikacijo.

Vedno bolj so v uporabi tudi mobilne naprave (pametni telefoni in tablični računalniki) in aplikacije na mobilni napravi, zato jih je smiselno uporabiti tudi za avtentikacijo. Avtentikacijo OTP z mobilnimi napravami je mogoče izvesti z uporabo programske knjižnice SDK za generator enkratnih gesel, vgrajenega v aplikacijo na mobilni napravi.

HID Soft Token woman holding mobile phone 1923-39049Generator enkratnih gesel na mobilni napravi je lahko odlična alternativa samostojnim strojnim generatorjem, saj uporabnikov ni potrebno opremljati še z dodatno napravo.