Šifrirani prenosni disk diskAshur2

group colourDisk diskAshur2 predstavlja kakovostni prenosni disk HDD ali SSD z vgrajeno tipkovnico za PIN in z močnim strojnim šifriranjem podatkov po AES. Zasnovan je za varno prenašanje in shranjevanje podatkov. Vse skrbi, da bi podatki padli v neprave roke, so odveč. Z USB 3.1 se lahko pohvali z desetkrat hitrejšim delovanjem od svojega predhodnika.

Kombinacija močnega overjanja dostopa do podatkov prek vgrajene tipkovnice za PIN in strojnega šifriranja podatkov v prenosnih diskih iStorage zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite proti kraji, izgubi ali neželenemu razkritju zaupnih poslovnih ali zasebnih podatkov. Z vnosom PIN-a prek tipkovnice na samem disku so prenosni diski diskAshur varni pred zlonamernimi programi za prestrezanje gesel na računalniku (ang. key loggerji). Za uporabo ni potrebno nameščati nobene posebne programske opreme.

Disk iStorage diskAshur2 ima trpežno ohišje, z vgrajenim priključkom USB 3.1 pa omogoča izredno hiter prenos podatkov. Med ostale lastnosti sodijo tudi:

  • Po 15-ih vnosih napačnega PIN-a prenosni disk predpostavi zlonamerno uporabo ter takoj izbriše šifrirni ključ in se zaklene. S tem se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo. Disk je potem mogoče ponastaviti na tovarniške nastavitve, s čimer je pripravljen na ponovno uporabo.
  • Uporabnik lahko na disku nastavi tudi poseben samouničevalni PIN. Po vnosu takega PIN-a se izbriše šifrirni ključ, s čimer se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo.
  • Mogoče je nastaviti samodejno zaklepanje diska po pretečenem nastavljenem času brez aktivnosti.
  • Posebna prevleka epoksi na tipkovnici za PIN tudi onemogoča zlonamernežem ugotavljanje PIN-a na podlagi obrabljenosti tipk.
  • Deluje z operacijskimi sistemi Windows, Linux, MaOS, Android, Chrome ter ostalimi.
  • Skladen je z uredbo Evropske Unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR), saj je opremljen z namensko strojno opremo, ki temelji na varnem mikroprocesorju (Common Criteria EAL4+ ready). 

diskAshur2 se ponaša z elegantnim izgledom in je po dostopni ceni odlična izbira za vsakogar, ki potrebuje kakovosten, hiter in priročen varen prenosni disk. Na voljo je v štirih različnih barvah: črna, modra, rdeča in zelena. Dobavljiv je v različnih zmogljivostih.

 Več informacij (v angleškem jeziku)