Šifrirani prenosni disk diskAshur PRO2

low Pro2 FrontDisk diskAshur PRO2 predstavlja kakovostni prenosni disk HDD ali SSD z vgrajeno tipkovnico za PIN in z močnim strojnim šifriranjem podatkov po AES za najbolj zahtevne uporabnike. Vse skrbi, da bi podatki padli v neprave roke, so zares odveč, saj se ponaša z različnimi mednarodnimi varnostnimi overitvami (npr. FIPS 140-2 stopnja 3 in NATO INTERNO), USB 3.1 pa zagotavlja izjemno hiter prenos podatkov.

Za poslovnimi idejami, ponudbami, pogodbami, osebnimi dokumenti, gesli in ostalimi občutljivimi podatki nenehno oprezajo tatovi podatkov in identitet. V primeru dela na odročnih lokacijah ali pogostih potovanj so podatki še bolj ogroženi, prav tako pa jih je na poti težko obvladovati na varen način. To pa ne velja, če uporabljate šifrirane pomnilniške ključe USB ali diske iStorage, ki so prestali prav vse preizkušnje najbolj iznajdljivih hekerjev in računalniških strokovnjakov.

Kombinacija močnega overjanja dostopa do podatkov prek vgrajene tipkovnice za PIN in strojnega šifriranja podatkov v prenosnih diskih iStorage zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite proti kraji, izgubi ali neželenemu razkritju zaupnih poslovnih ali zasebnih podatkov. Z vnosom PIN-a prek tipkovnice na samem disku so prenosni diski diskAshur varni pred zlonamernimi programi za prestrezanje gesel na računalniku (ang. key loggerji). Za uporabo ni potrebno nameščati nobene posebne programske opreme.

Disk iStorage diskAshur PRO2 ima trpežno ohišje, s priključkom USB 3.1 pa omogoča izredno hiter prenos podatkov. Med ostale lastnosti sodijo tudi:

  • Po 15-ih vnosih napačnega PIN-a prenosni disk predpostavi zlonamerno uporabo ter takoj izbriše šifrirni ključ in se zaklene. S tem se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo. Disk je potem mogoče ponastaviti na tovarniške nastavitve, s čimer je pripravljen na ponovno uporabo.
  • Uporabnik lahko na disku nastavi tudi poseben samouničevalni PIN. Po vnosu takega PIN-a se izbriše šifrirni ključ, s čimer se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo.
  • Mogoče je nastaviti samodejno zaklepanje diska po pretečenem nastavljenem času brez aktivnosti.
  • Posebna prevleka epoksi na tipkovnici za PIN tudi onemogoča zlonamernežem ugotavljanje PIN-a na podlagi obrabljenosti tipk.
  • Deluje z operacijskimi sistemi Windows, Linux, MaOS, Android, Chrome ter ostalimi.
  • Skladen je z uredbo Evropske Unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR), saj je opremljen z namensko strojno opremo, ki temelji na varnem mikroprocesorju (Common Criteria EAL4+ ready). 

Varnostne overitve:

  • FIPS 140-2 stopnja 2/3, 
  • NCSC CPA,
  • NLNCSA in
  • NATO INTERNO (NATO RESTRICTED).

Je odpornen na vodo in prah po IP56. Vsa notranjost je prekrita s plastjo zaščitne smole epoxi, ki jo je praktično nemogoče odstraniti brez poškodbe notranjih elementov. Ponaša se z elegantnim izgledom in je odlična izbira za vsakogar, ki potrebuje robusten, kakovosten in hiter ter zares varen prenosni disk. Na voljo je v grafitni barvi in v različnih zmogljivostih (avgust 2019: HDD do 5TB, SSD do 4TB).

diskAshur PRO2 je dodana tudi zaščitna prenosna torbica.

 Spletna stran proizvajalca (v angleškem jeziku) 

 Več informacij (v angleškem jeziku)