Šifrirani namizni disk diskAshur DT2

low DiskashurDT Angle 4 Focus 4Namizni disk iStorage diskAshur DT2 predstavlja kakovostni namizni disk HDD z vgrajeno tipkovnico za PIN in z močnim strojnim šifriranjem podatkov po AES. Vse skrbi, da bi podatki padli v neprave roke, so odveč, saj se ponaša z različnimi mednarodnimi varnostnimi overitvami (npr. FIPS 140-2 stopnja 3 in NATO INTERNO), USB 3.1 pa zagotavlja izjemno hiter prenos tudi večjih količin podatkov.

Za poslovnimi idejami, ponudbami, pogodbami, osebnimi dokumenti, gesli in ostalimi občutljivimi podatki nenehno oprezajo tatovi podatkov in identitet. V primeru dela na odročnih lokacijah ali pogostih potovanj so podatki še bolj ogroženi, prav tako pa jih je na poti težko obvladovati na varen način. To pa ne velja, če uporabljate šifrirane pomnilniške ključe USB ali diske iStorage, ki so prestali prav vse preizkušnje najbolj iznajdljivih hekerjev in računalniških strokovnjakov.

Kombinacija močnega overjanja dostopa do podatkov prek vgrajene tipkovnice za PIN in strojnega šifriranja podatkov v prenosnih diskih iStorage zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite proti kraji, izgubi ali neželenemu razkritju zaupnih poslovnih ali zasebnih podatkov. Z vnosom PIN-a prek tipkovnice na samem disku so prenosni diski diskAshur varni pred zlonamernimi programi za prestrezanje gesel na računalniku (ang. key loggerji). Za uporabo ni potrebno nameščati nobene posebne programske opreme.

Disk iStorage diskAshur DT2 s priključkom USB 3.1 omogoča izredno hiter prenos velike količine podatkov. Med ostale lastnosti sodijo tudi:

  • Po 15-ih vnosih napačnega PIN-a prenosni disk predpostavi zlonamerno uporabo ter takoj izbriše šifrirni ključ in se zaklene. S tem se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo. Disk je potem mogoče ponastaviti na tovarniške nastavitve, s čimer je pripravljen na ponovno uporabo.
  • Uporabnik lahko na disku nastavi tudi poseben samouničevalni PIN. Po vnosu takega PIN-a se izbriše šifrirni ključ, s čimer se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo.
  • Mogoče je nastaviti samodejno zaklepanje diska po pretečenem nastavljenem času brez aktivnosti.
  • Posebna prevleka epoksi na tipkovnici za PIN tudi onemogoča zlonamernežem ugotavljanje PIN-a na podlagi obrabljenosti tipk.
  • Deluje z operacijskimi sistemi Windows, Linux, MaOS, Android, Chrome ter ostalimi.
  • Skladen je z uredbo Evropske Unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR), saj je opremljen z namensko strojno opremo, ki temelji na varnem mikroprocesorju (Common Criteria EAL4+ ready). 

Varnostne overitve/certifikati:

  • FIPS 140-2 stopnja 2/3,
  • NCSC CPA,
  • NLNCSA BSPA in
  • NATO INTERNO (NATO RESTRICTED).

Je odlična izbira za vsakogar, ki upravlja z veliko količino občutljivih podatkov. Na voljo je v različnih zmogljivostih (august 2019: do 16TB).

 Spletna stran proizvajalca (v angleškem jeziku) 

 Več informacij (v angleškem jeziku)