iStorage diski z overitvijo NCSC CPA in NLNCSA BSPA

diskAshur PRo2 DT2Podjetje iStorage je prvi in edini ponudnik na svetu, ki je pridobil varnostni overitvi NCSC CPA in NLNCSA BSPA za svoje šifrirane trde diske diskAshur PRO² in diskAshur DT².

Pri podjetju iStorage, vodilnem svetovnem proizvajalcu šifriranih nosilcev podatkov s PIN zaščito, so zelo veseli, da so postali prvi proizvajalec s certifikatom NCSC CPA (Velika Britanija) in NLNCSA BSPA (Nizozemska) za prenosni trdi disk/SSD disk diskAshur PRO² in namizni trdi disk diskAshur DT². Ta dva diska sta tako postala prva in edina izdelka na svetu z overitvijo NCSC CPA in NLNCSA BSPA.

O overitvi NCSC CPA (Velika Britanija):
Oba izdelka sta bila uspešno preizkušena za pridobitev prestižnega certifikata angleškega Državnega centra za kibernetsko varnost za zagotovljeno kakovost tržnega izdelka (National Cyber Security Centre UK Commercial Product Assurance – NCSC CPA). Za pridobitev tega certifikata morajo tržni nespecializirani izdelki in njihovi razvijalci prestati oceno ustreznosti glede na objavljene varnostne in razvojne standarde. Po strogih preizkušanjih je iStorage uspešno opravil preizkus in pridobil certifikat "Foundation Grade", kar pomeni, da diskAshur PRO² in diskAshur DT² dokazano zagotavljata dobro varnost pri poslovanju v praksi.

O overitvi NLNCSA BSPA (Nizozemska):
Poleg NCSC CPA sta oba izdelka uspešno prestala Izhodiščno ocenjevanje varnosti izdelka (Baseline Security Product Assessment – BSPA), pilotsko ocenjevanje pod vodstvom nizozemske državne agencije za komunikacijsko varnost (NLNCSA). Rezultat tega ocenjevanja je tudi Priročnik za namestitev (Deployment Advisory – DA), ki svetuje uporabnikom, kako nastaviti in uporabljati izdelek, da bo v skladu z nizozemsko »stopnjo za izhodiščne informacije za državne institucije« (BIR 2017, do 2. stopnje). Priročnik vključuje tudi Izjavo o ustreznosti (ciljni oceni varnosti). Shema BSPA omogoča prodajalcem, da svoje izdelke za informacijsko-tehnološko varnost dajo tudi na neodvisno ocenjevanje v laboratorije z ustrezno licenco, NLNCSA pa omogoča neodvisno potrjevanje, da izdelki ustrezajo kriterijem, ter izdajo priročnika za namestitev.

 

Več novic

Šifrirani diskAshur DT² na voljo s 16TB

low DiskashurDT Angle 4 Focus 4iStorage, specialist za kakovostne šifrirane zunanje diske, je predstavil šifriran namizni disk diskAshur DT2 z zmogljivostjo kar 16TB.

Več

Ministrstvo v Črni gori z Utimaco HSM

utimaco LAN V5 4Ministrstvo v Črni gori je izbralo kakovostne strojne varnostne/šifrirne module HSM Utimaco. 

Več