Potrdilo POŠTA®CA na ključu USB Gemalto MD

Gemalto back Posta CACertifikatska agencija Pošte Slovenije POŠTA®CA v Sloveniji izdaja kvalificirano digitalno potrdilo na sodobnem pametnem ključu USB Gemalto MD.

Pametna kartica ali pametni ključ USB Gemalto MD (IDPrime MD) je naprava s sodobnim kriptografskim procesorjem za varno hranjenje in uporabo digitalnih potrdil tudi s podporo eliptični kriptografiji in z varnostno overitvijo CC EAL / QSCD (Qualified Signature Creation Device).

Pošta Slovenije zagotavlja, da je kvalificirano digitalno potrdilo POŠTA®CA na kartici prevzeto neposredno na pametno kartico ali pametni ključ USB Gemalto MD in da ne obstaja nobena kopija privatnega ključa digitalnega potrdila. Zasebni ključ digitalnega potrdila se s pametnega ključa USB ali pametne kartice ne more prenesti v spomin računalnika ali na disk, kjer bi lahko bil zlorabljen.

Gemalto front Posta CAKvalificirana digitalna potrdila POŠTA®CA na pametni kartici ali pametnem ključu USB Gemalto MD je mogoče uporabljati za varno elektronsko poslovanje (vstop v različne spletne aplikacije in za elektronsko podpisovanje).

Pametni ključ USB Gemalto MD z neposredno prevzetim kvalificiranim digitalnim potrdilom POŠTA®CA je mogoče naročiti v navadnem ohišju (K30).

Pošta Slovenije lahko torej izda kvalificirano digitalno potrdilo POŠTA®CA neposredno prevzeto na

Novice

Obvladovanje kibernetske varnosti v podjetju

work 731198 1920Rezervirajte si čas v petek, 7.2.2020 od 9:00 do 11:00 v Ljubljani za aktualni dogodek na temo obvladovanja kibernetske varnosti v podjetju.

Več

Gorenjska banka s HID ActivID in HID Approve

Tudi heroGorenjska banka d.d. se je zaradi doseganja skladnosti z direktivo PSD2 in povečanja varnosti internetnega in mobilnega bančništva odločila za uvedbo rešitve HID ActivID Authentication Appliance z mobilno aplikacijo HID Approve.

Več