ADSS Server SAM Appliance odobren kot QSCD in QSealCD

Ascertia SAM Appliance pic6Ascertia ADSS SAM Appliance je prva naprava za ustvarjanje kvalificiranega podpisa (QSCD), ki ustreza novim eIDAS predpisom in ETSI / CEN standardom EN 419 241-1 in zaščitnemu profilu EN 419241-2 za zagotavljanje najvišje stopnje zaupanje pri ustvarjanju kvalificiranih oddaljenih podpisov.

V začetku tega leta je ADSS SAM Appliance postal prvi SAM (ang. Signature Activation Module), ki je bil overjen po merilih EAL4+ za izpolnitev zahtev zaščitnega profila ETSI / CEN EN 419 241-2. Od OCSI je Ascertia takrat prejela potrdilo o skladnosti kot QSCD za ustvarjanje kvalificiranih elektronskih podpisov in pečatov po uredbi EU eIDAS 910/2014. Naprava ADSS SAM je zdaj vključena v seznam Evropske komisije za QSCD.

V ADSS SAM Appliance je vgrajen certificiran strojni varnostni modul HSM Utimaco CP5.

Več o ADSS SAM Appliance.

Novice

Obvladovanje kibernetske varnosti v podjetju

work 731198 1920Rezervirajte si čas v petek, 7.2.2020 od 9:00 do 11:00 v Ljubljani za aktualni dogodek na temo obvladovanja kibernetske varnosti v podjetju.

Več

Gorenjska banka s HID ActivID in HID Approve

Tudi heroGorenjska banka d.d. se je zaradi doseganja skladnosti z direktivo PSD2 in povečanja varnosti internetnega in mobilnega bančništva odločila za uvedbo rešitve HID ActivID Authentication Appliance z mobilno aplikacijo HID Approve.

Več