Utimaco z overitvijo CC za eIDAS

Utimaco LAN HSM 1UUtimaco, vodilni proizvajalec HSM-jev v regiji, je za svoj CryptoServer CP5 HSM pridobil overitev Common Criteria (CC) EAL4+ na podlagi varnostnega profila za eIDAS EN 419 221-5.

Kartice/ključi USB Gemalto IDPrime .NET prizadeti z ROCA

Pametna kartica Gemalto .NET IDPrime 510 Nekatere pametne kartice in ključi USB Gemalto IDPrime .NET uporabljajo prizadeto programsko knjižnico (pogosto omenjano kot ranljivost ROCA).

Slovenska policija z Utimaco HSM

Utimaco frontSlovenska Policija je za varno hranjenje kriptografskih ključev CA izbrala kakovostne strojne varnostne/šifrirne module HSM Utimaco.

HID na dogodku it-sa 2016

cat HIDPodjetje HID bo letos prisotno na varnostni konferenci it-sa (https://www.it-sa.de). it-sa je edina IT varnostna konferenca oz. sejem v nemško govoreči regiji ter eden izmed najpomembnejših svetovnih dogodkov na področju IT varnosti.

Iskraemeco z Utimaco HSM

Iskraemeco LogoEno izmed najuspešnejših slovenskih podjetij, Iskraemeco, vodilno na področju pametnega merjenja električne energije, se je odločilo za uporabo kakovostnih strojnih varnostnih modulov (HSM) proizvajalca Utimaco.

Gemalto IDGo 800 Minidriver v1.2.4

Gemalto IDPrime 3840 EAL5PPSSCDGemalto je izdal novo različico programske opreme IDGo 800 Minidriver različica 1.2.4 s podporo pametnim karticam Gemalto IDPrime v Windows 10.

Digitalna potrdila na mobilnih napravah

Gemalto IDBridge K110 1Gemalto je izdal pametni ključ USB SafeNet K1100 z Bluetooth LE (BLE).

Uporaba aplikacij eRecept s kartico

Gemalto IDBridge CT710 PCZa varno uporabo aplikacij eRecept je mogoče uporabiti tudi enorežne čitalnike Gemalto s tipkovnico za PIN.

Nagrada EBF 2013 za HID ActivID

HID ActivID ApplianceHID Global je za svojo namensko napravo HID ActivID prejel nagrado European Banking Forum-a (EBF) 2013.

Kombinirana kartica

Pametna kartica Gemalto .NET IDPrime 510 promo Metka Kogovek2Pametna kartica Gemalto IDPrime .NET, s katero je mogoče z digitalnim potrdilom PKI zagotoviti varno prijavo v spletne aplikacije, v računalnik oz. domeno in za oddaljeni dostop VPN, lahko nastopa tudi v kombinaciji z brezkontaktno kartico za nadzor fizičnega dostopa (odpiranje vrat, vstop v prostor, registracija delovnega časa). V tem primeru gre za kartico, ki je hkrati kontaktna in brezkontaktna kartica (kombinirana, hibridna kartica).

Varnejše elektronsko bančništvo

Omnikey 3821 PINPADZadnje zlorabe pri uporabi elektronskega bančništva v Sloveniji kažejo na potrebo po varnejšem vnosu kode PIN za pametno kartico. Varnejši vnos je mogoče doseči z uporabo čitalnika z vgrajeno tipkovnico za vnos kode PIN.

Varnejše elektronsko bančništvo

SPR332 lrgZadnje zlorabe pri uporabi elektronskega bančništva za podjetja v Sloveniji kažejo na potrebo po varnejšem vnosu kode PIN za pametno kartico. Varnejši vnos je mogoče doseči z uporabo čitalnika z vgrajeno tipkovnico za vnos kode PIN.

Varnejše elektronsko bančništvo (2)

SPR332 lrgZadnje zlorabe pri uporabi elektronskega bančništva za podjetja v Sloveniji kažejo na potrebo po varnejšem vnosu kode PIN za pametno kartico. Varnejši vnos je mogoče doseči z uporabo čitalnika z vgrajeno tipkovnico za vnos kode PIN.

Z golimi fotografijami izsiljeval učiteljico

Kronika, Dnevnik 29.10.2011 - Z golimi fotografijami izsiljeval učiteljicoLjubljana - Žgečkljive fotografije na USB ključu, ki je prišel v neprave roke, so močno zagrenile življenje učiteljici šentviške gimnazije.

Z golimi fotografijami izsiljeval učiteljico

Kronika, Dnevnik 29.10-2011 - Z golimi fotografijami izsiljeval učiteljicoLjubljana - Žgečkljive fotografije na USB ključu, ki je prišel v neprave roke, so močno zagrenile življenje učiteljici šentviške gimnazije.

LOK-IT predstavljen v reviji MonitorPro

MonitorPro_jesen_2011_naslovnicaVaren pomnilniški ključ USB LOK-IT postaja s svojimi lastnostmi vedno bolj zanimiv. Tokrat je obširneje predstavljen in ocenjen v jesenski številki revije MonitorPro (jesen 2011).

DataLocker DL3 predstavljen v reviji MonitorPro

MonitorPro_jesen_2011_naslovnicaVaren prenosni disk Data Locker DL3 je predstavljen in ocenjen v jesenski številki revije MonitorPro (jesen 2011).

LOK-IT predstavljen v reviji MonitorPro

MonitorPro_jesen_2011_naslovnicaVaren pomnilniški ključ USB LOK-IT postaja s svojimi lastnostmi vedno bolj zanimiv. Tokrat je obširneje predstavljen in ocenjen v jesenski številki revije MonitorPro (jesen 2011).

Tudi KD Banka z rešitvijo ActivIdentity

KD Banka je za zagotavljanje varnega dostopa uporabnikov v svojo elektronsko banko izbrala varnostno rešitev proizvajalca ActivIdentity. Izbrana rešitev temelji na sistemu enkratnih gesel ter vključuje avtentikacijski strežnik ActivIdentity 4TRESS in generatorje enkratnih gesel ActivIdentity Token V2. KD Banka je s to izbiro zagotovila visoko stopnjo zaščite dostopa do svojega elektronskega bančništva.

Si.mobil z novo rešitvijo za varen oddaljeni dostop zaposlenih

Si.mobil, slovenski mobilni operater, je za zagotavljanje varnega oddaljenega dostopa svojih zaposlenih od doma ali na poti namestil rešitev za varno prijavo z enkratnimi gesli ActivIdentity 4TRESS. Zaposleni lahko enkratna gesla pridobijo prek kratkega sporočila SMS na svoj mobilni telefon ali pa ga ustvarijo z generatorjem gesel.

Primorske novice in Geoplin z rešitvijo ActivIdentity 4TRESS AAA

Podjetji Primorske novice in Geoplin sta uvedli varnostno rešitev ActivIdentity 4TRESS. Svetovno priznana programska oprema ActivIdentity 4TRESS AAA zaposlenim zagotavlja varen oddaljeni dostop do aplikacij in virov podjetja z uporabo enkratnih gesel.

Špica in Inea z rešitvijo za varen oddaljeni dostop ActivIdentity

Slovenski podjetji Špica in Inea sta uvedli varnostno rešitev ActivIdentity. Svetovno priznana programska oprema ActivIdentity 4TRESS AAA podjetjema zagotavlja varen oddaljeni dostop zaposlenih do aplikacij in virov podjetja z uporabo enkratnih gesel.

Novice

Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM

Technical Training Utimaco HSM Podjetje CREAplus, pooblaščeni izpopolnjevalni partner proizvajalca Utimaco, je uspešno izvedlo dvodnevno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne module (HSM) Utimaco, 2. in 3. julija 2020, na lokaciji stranke.

Več

Blog: Sožitje veriženja podatkov in HSM

work 731198 1920Blog zapis: HSM & veriženje podatkov  - Sožitje veriženja podatkov in HSM

Utimaco CP5 HSM na seznamu EU QSCD

Utimaco CP5 HSM na seznamu EU QSCD Utimacov strojni varnostni modul (HSM) CP5 se nahaja na seznamu EU QSCD.

Več