Utimaco HSM serija Se Gen2 skladna s PCI

Se Gen2 PCIe 3800 Top smlUtimaco, vodilni proizvajalec strojnih varnostnih modulov HSM, je tudi za svojo serijo Se Gen2 od ustanove PCI Standards Security Council (PCI SSC) prejel potrdilo o skladnosti s standardom PCI HSM V3.

Slovaška narodna banka (NBS) z Utimaco HSM

utimaco LAN V5 4Slovaška narodna banka (NBS) je izbrala kakovostne strojne varnostne/šifrirne module HSM Utimaco.

Utimaco Enterprise Secure Key Manager (ESKM)

ESKM4Utimaco, vodilni proizvajalec HSM-jev v regiji, je v svoj nabor varnostnih rešitev dodal Enterprise Secure Key Management (ESKM).

HID Global je prevzel podjetje Crossmatch

crossmatch greyHID Global je prevzel vodilno podjetje za upravljanje biometrične identitete in varnega overjanja Crossmatch. Z rešitvami podjetja Crossmatch HID dopolnjuje svoj nabor strojne in programske opreme za varno poslovanje.

Tehnično izobraževanje za Utimaco HSM v Milanu

shutterstock 298735595Podjetje CREA plus bo kot pooblaščeni Utimaco partner izvedel tehnično izobraževanje za strojne varnostne module (HSM) Utimaco v Milanu, Italija, 6. in 7. februarja 2019.

Tehnično izobraževanje za Utimaco HSM za IND na Nizozemskem

technical training utimaco hsmPodjetje CREA plus je kot pooblaščeni Utimaco partner ponovno uspešno izvedlo tehnično izobraževanje za strojne varnostne module (HSM) Utimaco na Nizozemskem, tokrat za IND, Službo za priseljevanje in naturalizacijo, ki je del nizozemskega ministrstva za varnost in pravosodje.

Slovenske železnice z Utimaco HSM

Utimaco frontSlovenske železnice so izbrale kakovostni strojni varnostni/šifrirni modul HSM Utimaco.

Tehnično izobraževanje za Utimaco HSM na Dunaju, Avstrija

technical training utimaco hsmPodjetje CREA plus bo kot pooblaščeni Utimaco partner izvedel tehnično izobraževanje za strojne varnostne module (HSM) Utimaco na Dunaju, Avstrija, 12. - 13. aprila 2018.

Orodje CREAplus ActivID Test Suite

AID test suiteCREA plus je za potrebe preizkušanja rešitve ActivID proizvajalca HID Global razvila programsko opremo CREAplus ActivID Test Suite.

Utimaco HSM serija Se Gen2 z overitvijo FIPS

Utimaco box mit karten cutV januarju 2017 je vodilni proizvajalec naprav HSM Utimaco s strani ameriškega nacionalnega inštituta za standarde in tehnologijo NIST pridobil overitev FIPS tretje stopnje tudi za serijo svojih naprav z oznako Se Gen2.

Istarska kreditna banka s HID ActivID

ikb logoIstarska kreditna banka (IKB) na Hrvaškem je za varno uporabo internetnega bančništva uvedla sodobno univerzalno avtentikacijsko rešitev HID ActivID.

Novi strežnik Utimaco za časovno žigosanje

Utimaco frontUtimaco, vodilni proizvajalec strojnih varnostnih rešitev, je izdal različico strežnika za časovno žigosanje TimestampServer 2.40 za strojne varnostne module HSM serije Se Gen2 in CSe.

CREA plus certificiran izvedbeni partner HID Global

HIDlogoHID Global je med svoje certificirane izvedbene partnerje sprejel tudi podjetje CREA plus.

Čitalnik z Bluetooth za mobilni PKI

SafeNet reader CT1100Gemalto je izdal čitalnik pametnih kartic SafeNet CT1100 z Bluetooth Smart za uporabo digitalnih potrdil na mobilnih napravah.

Utimaco s HSM Se druge generacije

Utimaco frontVodilni proizvajalec strojnih varnostnih modulov (HSM) Utimaco je napovedal novo generacijo modulov Se Gen2.

Gemalto zaključil prevzem SafeNet-a

SafeNet logoGemalto, vodilni na področju digitalnih varnostnih rešitev v svetovnem merilu, je zaključil prevzem podjetja SafeNet, vodilnega na področju rešitev za zaščito podatkov.

Zunanji disk diskAshur DT s kar 6TB

iStorage diskAshurDT 4iStorage, specialist za zaščito in varno prenašanje podatkov, je predstavil šifriran zunanji disk tudi z zmogljivostjo kar 6TB.

Začetek konca statičnih gesel

IT security sl1Statična gesla dostopa do omrežij, informacijskih sistemov v organizaciji in do oblaka nikakor več ne ščitijo dovolj.

CREA plus na omrežju LinkedIn

linkedin-logoDružba CREA plus je z aktualnimi novicami s področja računalniške varnosti prisotna tudi na omrežju LinkedIn.

Nameščanje PKCS#11 za Firefox v Windows

CREA plusV Pripomočku .NET je dodano nameščanje programske knjižnice PKCS#11 za uporabo pametne kartice/ključa USB v brskalniku Mozilla Firefox za Windows.

Konec prestrezanja podatkov

IndependenceKey logo whiteMočno strojno šifriranje podatkov na različnih medijih, pri prenosu in v oblaku ter same telefonije VOIP omogoča edinstveni ključ USB IndependenceKey.

IndependenceKeyKljuč USB IndependenceKey podjetja Quantec iz Švice je vsestranska osebna šifrirna naprava za zaščito podatkov.

Šifriranje in dešifriranje podatkov poteka izključno v samem ključu USB IndependenceKey, nikoli na računalniku.

Na samem ključu IndependenceKey se nahaja tudi vtičnica USB. Vanjo je mogoče preprosto priključiti kakršenkoli navaden pomnilniški ključ USB ali zunanji trdi disk in nanj prenašati podatke, ki se ob prenosu zašifrirajo.

Še nikoli ni bilo mogoče podatke tako preprosto, učinkovito ter zares varno šifrirati.

Več...

...

Šifriran ključ USB datAshur

iStorage datashur horizontal open1Ste kdaj pogrešili spominski ključek USB? Ali veste kaj vse je bilo shranjeno na njem?

Novi čitalnik kartic Gemalto PROX DU

Gemalto_Prox_DUPodjetje Gemalto je predstavilo novi čitalnik kartic PROX DU za nadzor fizičnega in logičnega dostopa. Čitalnik z dvojnim vmesnikom v eni napravi omogoča varno uporabo brezkontaktnih kartic kot kontaktnih pametnih kartic.

Pametna kartica Gemalto .NET in pametni ključ USB Gemalto .NET

Pametna kartica Gemalto .NET in pametni ključ USB Gemalto .NET omogočata varno hranjenje in uporabo digitalnih potrdil (certifikatov) v okoljih Windows, Mac OS X in Linux.

Slovaška: Na bencinski črpalki najdeni vojaški podatki

Malomarnost v slovaški vojski, ki je članica Nata: navaden pomnilniški ključ USB z občutljivimi vojaškimi podatki je ostal pozabljen kar na neki bencinski črpalki.

S sodobnimi rešitvami do varnega e-poslovanja

Slovenske družbe DDC, LGB in Elektrina so se odločile za uvedbo varnostnih rešitev ActivIdentity. Družba za svetovanje in inženiring DDC z enkratnimi gesli zagotavlja varno povezavo prek navideznega zasebnega omrežja (VPN), geodetsko podjetje LGB varen dostop do svojega ekstraneta, visokotehnološko podjetje Elektrina pa varen oddaljeni dostop do e-pošte.

Z rešitvijo ActivIdentity do varnega dela zaposlenih od doma

Družba CREA plus, slovenski partner podjetja ActivIdentity, je predstavila stroškovno ugodno rešitev ActivIdentity 4TRESS za zagotavljanje varnega dostopa zaposlenih do delovnega namizja v podjetju prek interneta. Poleg tega je CREA plus zaradi naraščajoče potrebe po varnem delu zaposlenih od doma pripravila brezplačni preizkusni paket za samostojno namestitev in preizkus predstavljene varnostne rešitve.

Kaj je biometrično overjanje in kakšne so njegove prednosti?

Biometrično overjanje temelji na enoznačnih fizičnih lastnostih osebe, npr. na prstnem odtisu. Omogoča večjo stopnjo varnosti in udobja. Ugotavljanju identitete uporabnika na podlagi enoznačnih fizičnih lastnosti osebe uporabniki običajno tudi bolj zaupajo kot geslom. Varnost se poveča zaradi uvedbe dodatnega dejavnika overjanja – »nekaj, kar si«, ki se lahko doda dejavniku »nekaj, kar veš« (PIN, geslo) in dejavniku »nekaj, kar imaš« (pametna kartica, pametni ključ USB).

V primerjavi z gesli je biometrično overjanje v prednosti, saj enoznačnih fizičnih lastnosti osebe ni mogoče pozabiti, odpade pa tudi spreminjanje gesel.

  Kaj je rešitev Gemalto .NET Bio?

  Rešitev Gemalto .NET Bio (Gemalto .NET Biometric Solution for Windows) je programska rešitev proizvajalca Gemalto za operacijske sisteme Windows za overjanje dostopa s kombinacijo prstnih odtisov in pametne kartice Gemalto IDPrime .NET 5500 (.NET Bio).

  Rešitev s tehnologijo Match-On-Card (MOC) omogoča uporabo prstnih odtisov bodisi kot glavno ali kot dodatno zaščito pri uporabi pametne kartice ali pametnega ključa USB Gemalto IDPrime .NET 5500 (.NET Bio).

    Kakšna je razlika med rešitvama Gemalto .NET Bio s PKI in Gemalto .NET Bio brez PKI v Windows 7?

    V okoljih Windows 7 in Windows Server 2008 R2 sta na voljo dva načina delovanja rešitve Gemalto .NET Bio – način Bio s PKI in način Bio brez PKI (NonPKI).

    Pri načinu Bio s PKI gre za običajni način uporabe PKI in temelji na uporabi digitalnih potrdil na pametni kartici, z dodatkom biometrične tehnologije Match-On-Card (MOC). Biometrični podatki predstavljajo dodatno napredno možnost overjanja.

    Način Bio brez PKI (NonPKI) pa je namenjen overjanju samo z biometričnimi podatki – prstnimi odtisi s tehnologijo Match-On-Card, torej brez digitalnih potrdil.

     Kaj je tehnologija Match-On-Card?

     Tehnologija Match-On-Card (MOC) zagotavlja, da so vsi podatki o prstnih odtisih shranjeni na pametni kartici in da se postopek preverjanja prstnih odtisov v celoti izvede na pameti kartici. Občutljivi biometrični podatki tako nikoli ne zapustijo pametne kartice ali se shranjujejo kje drugje.

     Tehnologija MOC je povsem sprejemljiva tudi z vidika varstva osebnih podatkov, saj ima uporabnik vse podatke shranjene izključno na svoji pametni kartici.

      Kakšni so možni načini overjanja uporabnika pri rešitvi Gemalto .NET Bio?

      Pri rešitvi Gemalto .NET Bio lahko overjanje uporabnika poteka s tremi dejavniki na več načinov:

      • samo z geslom,
      • z geslom ali s prstnim odtisom,
      • z geslom in s prstnim odtisom,
      • samo s prstnim odtisom.

      Katere operacijske sisteme podpira rešitev Gemalto .NET Bio?

      Rešitev Gemalto .NET Bio deluje v okoljih

      • Windows 7,
      • Windows Vista,
      • Windows XP in
      • Windows Server 2008 R2.

      Koliko digitalnih potrdil je mogoče shraniti na pametno kartico Gemalto .NET Bio?

      Na pametno kartico Gemalto .NET Bio je s shranjenimi prstnimi odtisi mogoče shraniti do 6 digitalnih potrdil in pripadajočih ključev dolžine 2048 bit.

      Novice

      Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM

      Technical Training Utimaco HSM Podjetje CREAplus, pooblaščeni izpopolnjevalni partner proizvajalca Utimaco, je uspešno izvedlo dvodnevno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne module (HSM) Utimaco, 2. in 3. julija 2020, na lokaciji stranke.

      Več

      Blog: Sožitje veriženja podatkov in HSM

      work 731198 1920Blog zapis: HSM & veriženje podatkov  - Sožitje veriženja podatkov in HSM

      Utimaco CP5 HSM na seznamu EU QSCD

      Utimaco CP5 HSM na seznamu EU QSCD Utimacov strojni varnostni modul (HSM) CP5 se nahaja na seznamu EU QSCD.

      Več