Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM v Rimu

shutterstock 298735595Podjetje CREA plus bo kot pooblaščeni partner proizvajalca Utimaco izvedel praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne/šifrirne module (HSM) Utimaco v Rimu, Italija, 30. in 31. januarja  2020.

CREA plus s Cynet na konferenci INFOSEK

infosekNa konferenci INFOSEK bo CREA plus predstavila napredno rešitev Cynet 360 za odkrivanje kibernetskih napadov ter njihovo preprečevanje in obvladovanje.

Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM v Ljubljani

shutterstock 298735595Podjetje CREA plus bo kot pooblaščeni partner proizvajalca Utimaco izvedel praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne/šifrirne module (HSM) Utimaco v Ljubljani, 5. in 6. decembra 2019.

Tehnično izobraževanje za Utimaco HSM za RDW na Nizozemskem

technical training utimaco hsmPodjetje CREA plus je kot pooblaščeni Utimaco partner ponovno uspešno izvedlo tehnično izobraževanje za strojne varnostne module (HSM) Utimaco na Nizozemskem, tokrat za Agencijo za cestni promet RDW.

Obvestilo imetnikom pametnih kartic/ključev USB Gemalto .NET

Pametna kartica Gemalto .NET IDPrime 510 V družbi CREA plus se zavedamo pomena digitalne varnosti v vsakdanu potrošnikov in podjetnikov, zato vas zaradi nedavno odkrite varnostne ranljivosti pametne kartice oziroma ključa USB Gemalto .NET prosimo, da preverite ogroženost vašega digitalnega potrdila (certifikata).

Pametne kartice HID/ActivIdentity niso prizadete z ROCA

Pametna kartica HIDAmeriški NIST je 16. oktobra 2017 v nacionalno bazo ranljivosti dodal vnos št. CVE-2017-15361, ki opisuje napako v programski knjižnici Infineon RSA, uporabljeni v programski opremi številnih pametnih kartic in modulih varnih platform (TPM).

Družba REAL security distributer za rešitve Utimaco

real security logo 2016

Podjetje REAL security s sedežem v Mariboru je postalo distributer za rešitve Utimaco za države nekdanje Jugoslavije.

HID Global z novim geselnikom ActivID BlueTrust

multi factor bop thHID Global je izdal novi geselnik ActivID BlueTrust™, ki predstavlja najnovejši dodatek v portfelju generatorjev enkratnih gesel (generator OTP). 

Cetis z Utimaco HSM

cetis logoVodilno slovensko podjetje na področju tiska varnostnih in komercialnih tiskovin, Cetis, se je odločilo za uporabo kakovostnih strojnih varnostnih modulov (HSM) proizvajalca Utimaco.

iStorage z novim datAshur Personal 2 USB 3.0

datAshur Personal 2 with cap 1 1iStorage, vodilni proizvajalec izdelkov za varno hranjenje in prenašanje podatkov, se lahko pohvali z novim, nadgrajenim datAshur Personal 2 USB 3.0.

Imex banka s kartico z zaslonom

Imex banka displaycardImex banka iz Hrvaške je za potrebe varnega internetnega bančništva uvedla generator enkratnih gesel v obliki bančne/kreditne kartice s tipkovnico in zaslonom.

HID ActivClient za MacOS

HID ActivClientHID, proizvajalec medprogramja ActivClient, je izdal različico za uporabo pametne kartice HID/ActivIdentity in pametnega ključa USB ActivKey v MacOS.

Digitalno potrdilo POŠTA®CA na pametnem ključu USB Gemalto .NET

Gemalto back Posta CACertifikatska agencija Pošte Slovenije POŠTA®CA omogoča naročilo kvalificiranega digitalnega potrdila na pametnem ključu USB Gemalto .NET.

Prevzem digitalnega potrdila AC NLB/SIGEN-CA/POŠTA®CA na pametni ključ USB Gemalto

USB Shell Token blackNLB d.d. je pri svoji Agenciji za certificiranje NLB (AC NLB) omogočila prevzem kvalificiranih digitalnih potrdil tudi neposredno na pametni ključ USB Gemalto in pametno kartico Gemalto.

Obvestilo SI-CERT o bančnem trojancu za Klik NLB

SI-CERT-bancni trojanec za Klik NLBSI-CERT je 14.12.2012 izdal obvestilo 2012-16 o pojavu zlonamernega programa, ki od uporabnika Klika NLB zajame avtentikacijske podatke, vključno z digitalnim potrdilom (certifikatom) na disku.

LOK-IT in Samsung Galaxy S2

Samsung_Galaxy_S2_with_LOK-ITVaren ključ USB LOK-IT je popolnoma združljiv s pametnim telefonom Samsung Galaxy S2.

Izjemno priročen čitalnik pametnih kartic

ACS_ACR38U_n1_PocketMate_lrPodjetje ACS je pripravilo zanimiv koncept zložljivega čitalnika pametnih kartic klasičnega formata.

Na Windows Vista sem namestil medprogramje ActivCard Gold. Ko poskušam dostopati do strani, ki zahteva digitalno potrdilo shranjeno na kartici, ta preneha delovati. Kako to?

Windows Vista je vpeljal način »Protected mode«, kjer se brskalnik uporablja z znižanimi uporabniškimi pravicami.

Namestitev medprogramja ActivCard Gold na Visti ni podprta, zaradi tega tudi ne deluje "Protected mode" v brskalniku Internet Explorer. To stanje lahko obidete tako, da spletno mesto do katerega želite dostopati, dodate med zaupanja vredna mesta v brskalniku na sledeč način:

  • izberite Tools -> Internet options -> Security,
  • izberite "Trusted Sites",
  • preverite če je "Protected mode" izklopljen pri »Trusted Sites«.

V vsakem primeru priporočamo nakup najnovejše različice medprogramja, ki polno podpira Windows Vista in Windows 7, to je ActivIdentity ActivClient.

Novice

Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM

Technical Training Utimaco HSM Podjetje CREAplus, pooblaščeni izpopolnjevalni partner proizvajalca Utimaco, je uspešno izvedlo dvodnevno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne module (HSM) Utimaco, 2. in 3. julija 2020, na lokaciji stranke.

Več

Blog: Sožitje veriženja podatkov in HSM

work 731198 1920Blog zapis: HSM & veriženje podatkov  - Sožitje veriženja podatkov in HSM

Utimaco CP5 HSM na seznamu EU QSCD

Utimaco CP5 HSM na seznamu EU QSCD Utimacov strojni varnostni modul (HSM) CP5 se nahaja na seznamu EU QSCD.

Več