Tehnična izpopolnjevanja za Utimaco HSM

CREAplus kot pooblaščeni Utimacov partner izvaja tehnična izpopolnjevanja za strojne varnostne module (HSM) Utimaco. Praktična izobraževanja omogočajo udeležencem učinkovito uporabo HSM-jev Utimaco.

Strojno varovanje občutljivih podatkov z uporabo HSM

V primeru šifriranja podatkov je nujno potrebno ustrezno zaščititi šifrirne ključe, s katerimi so podatki zašifrirani. Rešitev predstavlja shranjevanje šifrirnih ključev v namenski napravi, kot je strojni varnostni modul (HSM). HSM izvaja varno ustvarjanje in hrambo šifrirnih ključev, ki ne zapustijo varnega okolja HSM.

Nemško podjetje Utimaco je vodilni proizvajalec HSM-jev za splošne namene. Utimacove naprave varno shranjujejo kriptografske/šifrirne ključe. Izdelane z nemško inženirsko natančnostjo in s pridobljenimi varnostnimi overitvami FIPS ter s širokim naborom razširljivih zmogljivosti zagotavljajo najvišjo stopnjo fizične varnosti in zaščite v sovražnih okolij.

Tehnična izpopolnjevanja za Utimaco HSM

Udeleženci dvodnevnega standardnega tehničnega izpopolnjevanja za strojne varnostne module HSM Utimaco za splošne namene v živo pridobijo vsa znanja in praktične spretnosti, ki so potrebne za namestitev in upravljanje HSM. Vsekakor je vedno mogoče prilagoditi izobraževanje posebnim potrebam ter željam stranke.

Izobraževanje je namenjeno sistemskim administratorjem in projektnim vodjem z ali brez izkušenj s področja kriptografije ter zajema osnove kriptografije, obravnava infrastrukturo javnih ključev PKI in vlogo, ki jo igra šifriranje; posebej se osredotoča na Utimaco HSM-je ter varnostno arhitekturo pri zagotavljanju varovanja občutljivih podatkov. Teoretični del izobraževanja se osredotoča na spoznavanje same naprave, arhitekturo rešitve, uvajanje in vzdrževanje, medtem ko se praktični del nanaša predvsem na upravljanje z napravo, integracijo in odpravljanje težav. Opravi se namestitev ter konfiguracija Utimaco HSM z namenom prikaza zagona in delovanja. Tekom tega dela izobraževanja udeleženci pridobijo znanje upravljanje z napravami Utimaco HSM, vključujoč zavedanje o vrednosti pomena dobre prakse na področju varnostnih rešitev.

Na izpopolnjevanju:

  • namestite, konfigurirate in upravljate HSM
  • integrirate HSM z najbolj pogosto uporabljenimi aplikacijami
  • se pripravite za spletni izpit, ki vodi do statusa "Utimaco Certified Engineer".

Vsebina obsežnega praktičnega izobraževanja:

  • Splošni pregled
  • Arhitektura strojne in programske opreme
  • Vzpostavitev delovanja
  • Upravljalska orodja
  • Življenjski cikel HSM in možnosti shranjevanja ključev
  • Osnovno upravljanje
  • Vmesniki (API-ji)

Pred samim izpopolnjevanjem udeleženci opravijo registracijo za brezplačni Utimaco HSM simulator.

Izpopolnjevanja se izvajajo v angleškem jeziku, po potrebi tudi v slovenskem.

Razpored izpopolnjevanj

Izpopolnjevanja z odprtim vpisom zagotavljajo prilagodljivost za stranke, ki potrebujejo izpopolnjevanje za le nekaj posameznikov. Ne vidite izvedbe izpopolnjevanja v vaši bližini? Oglasite se nam in če bo dovolj zanimanja, bomo izvedli izpopolnjevanje tudi v vašem kraju.

Zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev in našega osebja zdaj izvajamo tudi spletna/oddaljena izpopolnjevanja. Izpopolnjevanja potekajo z uporabo orodij za video sestanke in neposredno sporočanje. Čim bo mogoče, bomo nadaljevali z izvajanjem izpopolnjevanj tudi na lokacijah.

Ime izpopolnjevanja Kraj Termin Cena* Registracija
Tehnično izpopolnjevanje Utimaco HSM GP ONLINE 3. - 4. september 2020 1.250,00 € REGISTRIRAJ SE
Tehnično izpopolnjevanje Utimaco HSM GP Atene, Grčija  TBD 1.250,00 €
Tehnično izpopolnjevanje Utimaco HSM GP Bukarešta, Romunija  TBD 1.250,00 €  

* V primeru, da želite prijaviti več udeležencev iz iste organizacije ali ste naš prodajni partner, nas, prosimo, kontaktirajte.

Potrdilo o izpopolnjevanju

Vsak udeleženec izpopolnjevanja ima po opravljenem izpopolnjevanju možnost opraviti Utimacov spletni izpit (Utimaco Academy). Potrdilo o izpopolnjevanju (»Certified Engineer«) izda Utimaco po uspešno opravljenem spletnem izpitu in velja dve leti od izdaje.

Prilagojena izpopolnjevanja

Vsa naša izpopolnjevanja je mogoče izvesti tudi na lokaciji vaše organizacije. Izvedba izpopolnjevanja na lokaciji same organizacije ponuja tudi možnost prilagajanja vsebine specifičnim potrebam organizacije in opredelitve področij z dodatnim poudarkom.

Več o sodelovanju med podjetjema Utimaco in CREAplus na področju izvajanja tehničnih izpopolnjevanj za strojne varnostne module HSM Utimaco se nahaja tukaj.

Za več informacij glede tehničnih izpopolnjevanj za Utimaco HSM nam pošljite sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..