Spletni seminar: Spoznajte post-kvantno kriptografijo (PQC)

PQCVstopite v svet kvantnega računalništva - udeležite se spletnega seminarja Spoznajte post-kvantno kriptografijo (PQC) v petek, 6.11.2020 ob 11:00 v organizaciji Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZiT) Gospodarske zbornice Slovenije.

Razvoj kvantnih računalnikov obeta postaviti razvoj tehnologije na glavo in omogočiti izračune, ki jim niso kos niti najmočnejši izmed današnjih super računalnikov. Po drugi strani pa predstavlja prekletstvo za varnost, saj bo kvantni računalnik lahko v minuti strl kriptografske algoritme, ki so bili poprej desetletja varni. Raziskovalci po vsem svetu zagrizeno razvijajo novo generacijo kriptografske infrastrukture in algoritmov, ki bodo sposobni prenesti nove kvantne modele napadov.

Kaj boste na spletnem seminarju spoznali?
  • Kriptografski algoritmi / Razvoj kvantnega računalništva
  • Vpliv na trenutno stanje kriptografski algoritmov / Kateri kriptografski algoritmi so zlomljeni s kvantnim računalnikom in kateri ne
  • Pot do množičnega sprejetja PQC / Na katera področja IT varnosti bo kvantno računalništvo vplivalo in kako
  • Predlogi novih algoritmov in kdaj/zakaj je pričakovano, da bodo ti pričeli zanimati IT svet
  • Napredek v razvoju in standardizaciji PQC / Kakšno regulativo pripravlja NIST na področju prilagajanja kvantno odpornih algoritmov v prihodnje.

Podatki o spletnem seminarju:

 Datum: petek, 6. november 2020
 Ura: 11:00 – 12:00  

Potrebna je predhodna registracija.
Seminar bo potekal v slovenskem jeziku.

O predavateljici

Nastja ČepakDr. Nastja Cepak, kriptografinja, CREAplus
Nastja ima doktorat s področja kriptografije, vezan na simetrično kriptografijo in bločne šifre. V minulih letih je teoretično znanje pričela prenašati v prakso v podjetju CREAplus, kjer se ukvarja z različnimi  kriptografskimi rešitvami, kar vključuje tudi strojne varnostne module HSM, s šifriranjem in z infrastrukturo javnih ključev PKI ter vodi tehnična izpopolnjevanja.


Komu je spletni seminar namenjen?

Seminar je namenjen IT strokovnjakom in podjetjem, ki jih zanima ali pa se ukvarjajo s kibernetsko varnostjo.

Vljudno vabljeni! Spletni seminar je brezplačen, nanj se je potrebno le prijaviti!

Novice

Spletni seminar: Konsolidacija varnostnih rešitev v podjetju

CynetUdeležite se spletnega seminarja proizvajalca Cynet Security na temo konsolidacije varnostnih rešitev v manjših in srednje velikih podjetjih (MSP).

Več

Utimaco na konferenci RISK 2020

Utimaco presentation RISK 2020Podjetje Utimaco bo prisotno tudi na konferenci RISK 2020 s predavanjem "Trust the NEXT Digital Era".

Več

Predavanje o post-kvantni kriptografiji za ZIT

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlPodjetje CREAplus je 6.11.2020 uspešno izvedlo spletno predavanje z naslovom "Spoznajte post-kvatno kriptografijo (PQC) - Kvantno računalništvo in kriptografija". 

Več

CREAplus uspešno izvedla izpopolnjevanje za Utimaco HSM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlPodjetje CREAplus, pooblaščeni izpopolnjevalni partner podjetja Utimaco, je v mesecu novembru 2020 uspešno izvedlo spletno dvodnevno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne module HSM Utimaco.

Več

Spletni seminar: Spoznajte post-kvantno kriptografijo (PQC)

PQCVstopite v svet kvantnega računalništva - udeležite se spletnega seminarja Spoznajte post-kvantno kriptografijo (PQC) v petek, 6.11.2020 ob 11:00 v organizaciji Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZiT) Gospodarske zbornice Slovenije.

Več