Utimaco HSM MS CA video vodnik za integracijo

Utimaco video IG 4CREAplus je pripravila kratek video vodnik za predstavitev integracije strojnega varnostnega modula (HSM) Utimaco z Microsoft AD CS.

Video integracijski vodnik za strojni varnostni modul (Hardware Security Module - HSM) Utimaco z Microsoft CA (MS AD CS) razlaga, kako integrirati Utimaco CryptoServer HSM z Microsoft Active Directory.

Video opisuje, kako omogočiti integracijo HSM z Microsoft Active Directory, vključno z namestitvijo in nastavitvijo Microsoft CA, in je namenjen skrbnikom Microsoft Active Directory Certificate Services in skrbnikom HSM. Podrobnejše informacije o certifikacijskih storitvah Microsoft Active Directory se nahajajo Microsoftovi dokumentaciji.

Certifikacijski del Microsoft Active Directory je odgovoren za potrjevanje identitete uporabnikov, računalnikov in organizacij. CA overja entiteto in jamči za to identiteto z izdajo digitalno podpisanega potrdila. CA lahko tudi upravlja, prekliče in obnavlja potrdila. CA je lahko javni ali zasebni. Javni overitelj overjanja javnosti zagotavlja storitve certificiranja, običajno za plačilo, prek interneta. Zasebni overitelj CA to storitev zagotavlja članom omejene populacije, kot so zaposleni v podjetju ali člani druge zasebne skupine.

Za povečanje varnosti ustvarjenih ključev in potrdil je potrebno Microsoftov certifikacijski organ Active Directory konfigurirati tako, da uporablja strojni varnostni modul (HSM). Uporaba HSM z Microsoft Active Directory poveča zaščito ključev in digitalnih potrdil.

CryptoServer je strojni varnostni modul (HSM), ki ga je razvil Utimaco IS GmbH. CryptoServer je fizično zaščitena specializirana računalniška enota, zasnovana za izvajanje občutljivih kriptografskih operacij in za varno upravljanje ter shranjevanje kriptografskih ključev in podatkov. Uporablja se lahko kot univerzalna neodvisna varnostna komponenta za heterogene računalniške sisteme.

 Video opisuje, kako omogočiti integracijo HSM z Microsoft Active Directory, vključno z namestitvijo in nastavitvijo Microsoft CA, in je namenjen skrbnikom Microsoft Active Directory Certificate Services in skrbnikom HSM. Podrobnejše informacije o certifikacijskih storitvah Microsoft Active Directory se nahajajo Microsoftovi dokumentaciji.

Novice

Varnostni preizkus informacijskega sistema

Vavcer c2aIzkoristite subvencije v obliki vavčerja za kibernetsko varnost, ki jih za varnostni pregled informacijskega sistema podjetja razpisujeta Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIH Slovenije) in Slovenski podjetniški sklad (SPS).

Več

Borzen z Utimaco HSM

Utimaco frontSlovenska družba Borzen, operater trga z elektriko, je za varno hranjenje in upravljanje kriptografskih ključev izbrala kakovostni strojni varnostni/šifrirni modul HSM Utimaco.

Več

Spletni seminar o kibernetski varnosti za podjetja

Zagotavljanje kibernetske varnosti LI L 2Rezervirajte si čas za spletni seminar na izjemno aktualno temo zagotavljanja kibernetske varnosti v podjetjih, ki se bo odvil v sredo, 3. februarja 2021 ob 14:00.

Več

u.trust 360 - oddaljen nadzor in upravljanje HSM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlS platformo Utimaco u.trust 360 je omogočen odaljeni dostop do strojnih varnostnih modulov HSM Atalla lokalno ali v oblaku za izvajanje nadzora in konfiguracij ter priprave poročil o delovanju naprav.

Več

Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlPodjetje CREAplus bo kot pooblaščeni partner proizvajalca Utimaco izvedel spletno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne/šifrirne module (HSM) Utimaco, 4. in 5. februarja 2020.

Več