Tehnična izpopolnjevanja za Utimaco HSM

Utimaco Logo Certified Training CenterCREA plus kot pooblaščeni Utimacov partner izvaja tehnična izpopolnjevanja za strojne varnostne module (HSM) Utimaco. Praktična izobraževanja omogočajo udeležencem učinkovito uporabo HSM-jev Utimaco.

Strojno varovanje občutljivih podatkov z uporabo HSM

V primeru šifriranja podatkov je nujno potrebno ustrezno zaščititi šifrirne ključe. Rešitev predstavlja shranjevanje šifrirnih ključev v namenski napravi, kot je strojni varnostni modul (HSM). HSM izvaja varno ustvarjanje in hrambo šifrirnih ključev, ki ne zapustijo varnega okolja HSM.

Nemško podjetje Utimaco je vodilni proizvajalec HSM-jev za splošne namene. Utimacove naprave varno shranjujejo kriptografske/šifrirne ključe. Izdelane z nemško inženirsko natančnostjo in s pridobljenimi varnostnimi overitvami FIPS ter s širokim naborom razširljivih zmogljivosti zagotavljajo najvišjo stopnjo fizične varnosti in samoobrambe v sovražnih okolij.

Tehnična izobraževanja za Utimaco HSM

Udeleženci dvo- ali tridnevnega standardnega tehničnega izobraževanja za Utimaco HSM pridobijo vsa znanja in praktične spretnosti, ki so potrebne za namestitev in upravljanje HSM. Vsekakor je vedno mogoče prilagoditi izobraževanje posebnim potrebam ter željam stranke.

Izobraževanje je namenjeno sistemskim administratorjem in projektnim vodjem z ali brez izkušenj s področja kriptografije ter zajema osnove kriptografije, obravnava infrastrukturo javnih ključev PKI in vlogo, ki jo igra šifriranje; posebej se osredotoča na Utimaco HSM-je ter varnostno arhitekturo pri zagotavljanju varovanja občutljivih podatkov. Teoretični del izobraževanja se osredotoča na spoznavanje same naprave, arhitekturo rešitve, uvajanje in vzdrževanje, medtem ko se praktični del nanaša predvsem na upravljanje z napravo, integracijo in odpravljanje težav. Opravi se namestitev ter konfiguracija Utimaco HSM z namenom prikaza zagona in delovanja. Tekom tega dela izobraževanja udeleženci pridobijo znanje upravljanje z napravami Utimaco HSM, vključujoč zavedanje o vrednosti pomena dobre prakse na področju varnostnih rešitev.

Vsebina izobraževanja:

  • Splošni pregled
  • Arhitektura strojne in programske opreme
  • Vzpostavitev delovanja
  • Upravljalska orodja
  • Življenjski cikel HSM in možnosti shranjevanja ključev
  • Osnovno upravljanje
  • Vmesniki (API-ji)
  • Integracija z aplikacijami tretjih proizvajalcev
  • Načrtovanje in dokumentacija

Potrdilo o izpopolnjevanju

Vsak udeleženec izpopolnjevanja ima po opravljenem izpopolnjevanju možnost opraviti Utimacov spletni izpit. Potrdilo o izpopolnjevanju (»Certified Engineer - CryptoServer HSM«) izda Utimaco po uspešno opravljenem spletnem izpitu in velja dve leti od izdaje.

Tehnično izpopolnjevanje izobraževanje je vedno mogoče prilagoditi specifičnim potrebam naročnika.

Pred samim izobraževanjem udeleženci opravijo registracijo za brezplačni Utimaco HSM simulator.

Izpopolnjevanja se izvajajo v angleškem jeziku, po potrebi tudi v slovenskem. Kraj usposabljanja lahko izbere stranka sama.

Za več informacij glede tehničnih izpopolnjevanj za Utimaco HSM nam pošljite sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Udeleženci standardnega usposabljanja razvijejo tekom dvo- do trodnevnega treninga vsa znanja in praktične spretnosti, ki so potrebne za vzpostavitev, uvajanje in vzdrževanje naprav Utimaco HSM, prav tako pa pridobijo ustrezno znanje za maksimiranje uporabne vrednosti teh naprav za njihovo organizacijo. Usposabljanje je še posebej namenjeno sistemskim administratorjem in projektnim vodjem z ali brez izkušenj s kriptografijo, ter zajema osnovne principe kriptografije, obravnava infrastrukturo javnih ključev in vlogo, ki jo igra enkripcija; zraven tega se še posebej osredotoča na Utimaco HSMje ter varnostno arhitekturo pri zagotavljanju varovanja občutljivih in pomembnih podatkov. Teoretični del izobraževanja se osredotoča na opis samega izdelka, arhitekturo rešitve, uvajanje in vzdrževanje, medtem ko se praktični del vaj nanaša predvsem na upravljanje z napravami, integracijo in odpravljanje težav. Gre za praktični del usposabljanja, tekom katerega se opravi namestitev ter konfiguracija naprave Utimaco HSM, z namenom prikazati njegovo delovanje. Tekom tega dela izobraževanja se udeleženci ukvarjajo s skupnimi nalogami namestitve in upravljanja, na podlagi katerih pridobijo znanje za vzpostavitev in upravljanje z napravami Utimaco HSM v njihovem okolju, vključujoč trdno zavedanje o vrednosti pomena dobre prakse na področju varnostnih rešitev.

Agenda izobraževanja:

·         Pregled

·         Arhitektura strojne in programske opreme

·         Vzpostavitev delovanja

·         Administrativna orodja

·         Življenjski cikel naprave in različice shranjevanja ključev

·         Osnovna administracija/upravljanje

·         API-ji

·         Integracija z aplikacijami zunanjih proizvajalcev

·         Načrtovanje in dokumentacija

Tehnično usposabljanje je vedno mogoče prilagoditi specifičnim potrebam naročnika.

Pred samim treningom morajo vsi udeleženci opraviti registracijo za brezplačni Utimaco HSM simulator.

Treningi se izvajajo v angleškem jeziku. Kraj usposabljanja lahko izbere stranka sama.

Za več informacij glede tehničnih usposabljanj za Utimaco HSM v izvedbi podjetja CREA plus nam pošljite sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.