Tehnična izpopolnjevanja za Utimaco HSM

Utimaco Logo Certified Training CenterCREAplus kot pooblaščeni Utimacov partner izvaja tehnična izpopolnjevanja za strojne varnostne module (HSM) Utimaco. Praktična izobraževanja omogočajo udeležencem učinkovito uporabo HSM-jev Utimaco.

Strojno varovanje občutljivih podatkov z uporabo HSM

V primeru šifriranja podatkov je nujno potrebno ustrezno zaščititi šifrirne ključe. Rešitev predstavlja shranjevanje šifrirnih ključev v namenski napravi, kot je strojni varnostni modul (HSM). HSM izvaja varno ustvarjanje in hrambo šifrirnih ključev, ki ne zapustijo varnega okolja HSM.

Nemško podjetje Utimaco je vodilni proizvajalec HSM-jev za splošne namene. Utimacove naprave varno shranjujejo kriptografske/šifrirne ključe. Izdelane z nemško inženirsko natančnostjo in s pridobljenimi varnostnimi overitvami FIPS ter s širokim naborom razširljivih zmogljivosti zagotavljajo najvišjo stopnjo fizične varnosti in zaščite v sovražnih okolij.

Tehnična izpopolnjevanja za Utimaco HSM

Udeleženci dvodnevnega standardnega tehničnega izobraževanja za strojne varnostne module HSM Utimaco v živo pridobijo vsa znanja in praktične spretnosti, ki so potrebne za namestitev in upravljanje HSM. Vsekakor je vedno mogoče prilagoditi izobraževanje posebnim potrebam ter željam stranke.

Izobraževanje je namenjeno sistemskim administratorjem in projektnim vodjem z ali brez izkušenj s področja kriptografije ter zajema osnove kriptografije, obravnava infrastrukturo javnih ključev PKI in vlogo, ki jo igra šifriranje; posebej se osredotoča na Utimaco HSM-je ter varnostno arhitekturo pri zagotavljanju varovanja občutljivih podatkov. Teoretični del izobraževanja se osredotoča na spoznavanje same naprave, arhitekturo rešitve, uvajanje in vzdrževanje, medtem ko se praktični del nanaša predvsem na upravljanje z napravo, integracijo in odpravljanje težav. Opravi se namestitev ter konfiguracija Utimaco HSM z namenom prikaza zagona in delovanja. Tekom tega dela izobraževanja udeleženci pridobijo znanje upravljanje z napravami Utimaco HSM, vključujoč zavedanje o vrednosti pomena dobre prakse na področju varnostnih rešitev.

Vsebina izobraževanja:

  • Splošni pregled
  • Arhitektura strojne in programske opreme
  • Vzpostavitev delovanja
  • Upravljalska orodja
  • Življenjski cikel HSM in možnosti shranjevanja ključev
  • Osnovno upravljanje
  • Vmesniki (API-ji)

Pred samim izpopolnjevanjem udeleženci opravijo registracijo za brezplačni Utimaco HSM simulator.

Izpopolnjevanja se izvajajo v angleškem jeziku, po potrebi tudi v slovenskem.

Več o sodelovanju med podjetjema Utimaco in CREAplus na področju izvajanja tehničnih izpopolnjevanj za strojne varnostne module HSM Utimaco se nahaja tukaj

Potrdilo o izpopolnjevanju

Vsak udeleženec izpopolnjevanja ima po opravljenem izpopolnjevanju možnost opraviti Utimacov spletni izpit (Utimaco Academy). Potrdilo o izpopolnjevanju (»Certified Engineer - CryptoServer HSM«) izda Utimaco po uspešno opravljenem spletnem izpitu in velja dve leti od izdaje.

Izpopolnjevanja v 2020 

Izpopolnjevanja z odprtim vpisom zagotavljajo prilagodljivost za stranke, ki potrebujejo izpopolnjevanje za le nekaj posameznikov. Ne vidite izvedbo izpopolnjevanja v vaši bližini? Oglasite se nam in če bo dovolj zanimanja, bomo izvedli izpopolnjevanje tudi v vašem kraju.

Ime izpopolnjevanja Kraj Termin Cena* Registracija
Tehnično izpopolnjevanje Utimaco HSM GP Atene, Grčija  TBD 1.250,00 €
Tehnično izpopolnjevanje Utimaco HSM GP Sofija, Bolgarija  TBD 1.250,00 €  
Tehnično izpopolnjevanje Utimaco HSM GP Bukarešta, Romunija  TBD 1.250,00 €  


* V primeru več udeležencev iz iste organizacije nas prosim kontaktirajte.

Prilagojena izpopolnjevanja

Vsa naša izpopolnjevanja je mogoče izvesti tudi na lokaciji vaše organizacije. Izvedba izpopolnjevanja na lokaciji same organizacije ponuja tudi možnost prilagajanja vsebine specifičnim potrebam organizacije in opredelitve področij z dodatnim poudarkom. 

 

Za več informacij glede tehničnih izpopolnjevanj za Utimaco HSM, podrobnosti in razpoložljivost nam pošljite sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Termini izpopolnjevanj

Utimaco HSM tehnična izpopolnjevanja

  9.4. - 10.4.2020, Atene, Grčija

PRIJAVI SE

CREA plus

CREA plus je Utimaco certified partner
Utimaco Training Center