Rešitve Utimaco

Utimaco

Nemško podjetje Utimaco IS je vodilni ponudnik strojnih kriptografskih rešitev za varno hranjenje korenskih potrdil certifikatskih agencij (CA) in ostalih rešitev, povezanih z infrastrukturo javnih ključev. Utimacovi strojni varnostni moduli (ang. Hardware Security Moduls – HSM), izdelani z nemško inženirsko natančnostjo in odporni proti nepooblaščenem odpiranju, nudijo razširljive kriptografske zmogljivosti, z najvišjo stopnjo fizične zaščite ter s »samoobrambo« v sovražnem okolju.

Za varovanje pred notranjimi in zunanjimi grožnjami zaupa Utimacu že več deset tisoč podjetij in organizacij po vsem svetu.

Strojni varnostni moduli (HSM)

Utimaco frontUtimaco ponuja več različnih vrst strojnih varnostnih/šifrirnih modulov (ang. Hardware Security Module – HSM) za varno upravljanje s kriptografskimi ključi in za izvajanje občutljivih kriptografskih operacij. Nekateri HSM imajo varnostno overitev FIPS 140-2 Level 3, nekateri celo Level 4 (za fizično varnost), CC (Common Criteria) in PCI HSM.

Utimaco HSM 3 book for dummiesZa splošno uporabo so najbolj razširjeni:

  • SecurityServer Se Gen2
  • SecurityServer CSe

Strojni varnostni moduli Utimaco nastopajo kot vgradni HSM (PCI kartica v strežniku) ali kot mrežni HSM v lokalnem in virtualnem okolju ter v oblaku.

Strežnik za časovno žigosanje (TimestampServer)

Utimaco frontStrežnik za časovno žigosanje Utimaco TimestampServer zagotavlja ustrezno časovno žigosanje za različne organizacije in vladne institucije. Skladen je z RFC 3161 in ETSI TS102023.

Preberi več