Čitalniki kartic zdravstvenega zavarovanja

OBVESTILO

Obveščamo vas, da imamo do nadaljnjega moteno dobavo čitalnikov pametnih kartic Gemalto IDBridge CT700, ki so predmet Krovne pogodbe o dobavi in vzdrževanju čitalnikov pametnih kartic št. KZZ-5/15crea. O moteni dobavi je ZZZS že obveščen. S proizvajalcem čitalnikov Gemalto tečejo intenzivni pogovori o nemotenem zagotavljanju čitalcev.

CREA plus d.o.o.

 

Čitalnik Gemalto CT710

Gemalto IDBridge CT710 PCIzvajalcem zdravstvenih storitev in predpisovalcem receptov je na voljo možnost uporabe enorežnega čitalnika s tipkovnico za PIN in sicer enostavni čitalnik Gemalto CT710.

V skladu z zahtevami ZZZS sta za delo v on-line sistemu zdravstvenega zavarovanja potrebna dva enorežna čitalnika, ki se uporabljata v paru (en čitalnik za PK, drugi za KZZ).

Za uporabo eRecepta s profesionalno kartico (PK) je potrebno uporabljati 6-mestni PIN.

Čitalniki Gemalto CT710 so na zalogi in dobavljivi takoj.

Čitalnik Gemalto CT700

Gemalto IDBridge CT700 noback MIzvajalcem zdravstvenih storitev in predpisovalcem receptov je na voljo možnost uporabe enorežnega čitalnika s tipkovnico za PIN in sicer robustni čitalnik Gemalto CT700.

V skladu z zahtevami ZZZS sta za delo v on-line sistemu zdravstvenega zavarovanja potrebna dva enorežna čitalnika, ki se uporabljata v paru (en čitalnik za PK, drugi za KZZ).

Za uporabo eRecepta s profesionalno kartico (PK) je potrebno uporabljati 6-mestni PIN.

Čitalniki Gemalto CT700 so na zalogi in dobavljivi takoj.

 

Odkup rabljenih čitalnikov

Uporabnikom čitalnikov kartic zdravstvenega zavarovanja omogočamo odkup rabljenih čitalnikov GCR5500-Si. Odkupujemo čitalnike do starosti največ dveh (2) let, v primeru izjemne ohranjenosti in brezhibnega delovanja čitalnika lahko tudi starejše. Pred odkupom čitalnik pregledamo in preverimo njegovo ohranjenost in delovanje.

V primeru običajne obrabljenosti in brezhibnega delovanja čitalnika znaša cena odkupa največ 40,00 EUR z DDV (32,79 EUR + DDV), z rokom plačila 30 dni od izdaje računa.

Za odkup vašega čitalnika nam le-tega posredujte v pregled. Po pregledu vam sporočimo odločitev za odkup oziroma ponudbo.

Za več informacij nas pokličite na tel. št.: 059 074 270 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Odprava občasnega neuspešnega branja KZZ s čitalnikom GCR5500-Si

5.2.2013 – Občasno neuspešno branje KZZ in neodzivanje čitalnika GCR5500-Si ob hitrem vstavljanju in odstranjevanju KZZ je mogoče odpraviti z namestitvijo popravka konfiguracijske datoteke na računalniku. Popravek najdete v meniju na desni strani v razdelku "Namestitev čitalnika" > Popravek za GCR5500 - Si.
Različica Windows (32-bit ali 64-bit) je razvidna iz Lastnosti (Properties), do katerih vodi desni klik na Moj računalnik (Computer).
Po prenosu je potrebno datoteko zagnati in slediti navodilom.

S strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije je izvajalcem zdravstvenih storitev in predpisovalcem receptov na voljo dodatna možnost uporabe enorežnega čitalnika s tipkovnico za PIN in sicer: